3η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία - Συμφωνία Πολιτών
15795
post-template-default,single,single-post,postid-15795,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

3η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

3η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Στο Elefsina Hotel πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 3/12, εκδήλωση του κέντρου διημέρευσης ατόμων με ειδικές ανάγκες «Όλοι Μαζί», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Πρόκειται για μία ημέρα ευαισθητοποίησης, αλτρουισμού αλλά κυρίως ενημέρωσης και υπενθύμισης του σεβασμού, που πρέπει όλοι μας να δείχνουμε στα δικαιώματα των ατόμων αυτών, στην καθημερινότητά μας.

Κάθε χρόνο, η μέρα αυτή δίνει ακόμα μια ευκαιρία στην κοινωνία να εστιάσει την προσοχή της στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους και υλοποιώντας μεταρρυθμίσεις που θα αναπτύξουν νέες προοπτικές για την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Τα άτομα με αναπηρία δεν ζητάνε να γίνει η ζωή τους ευκολότερη.

Ζητάνε να γίνει η ζωή τους ΙΣΗ με τη δική μας.

Στόχος πρέπει να είναι όχι η τυπική, αλλά η πραγματική ισότητα, η οποία σημαίνει ίσες ευκαιρίες στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή.

Δέσμευσή μας, να είμαστε δίπλα τους και να εργαστούμε απρόσκοπτα για μια πόλη προσβάσιμη και προσιτή, που να καλύπτει τις ανάγκες τους και να διευκολύνει την καθημερινότητά τους.